Kutsal Örümcek Filmi Analizi

Kutsal Örümcek Filmi Analizi

İran yapımı Kutsal Örümcek filmi, konusuyla sinemaseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. 2022 yılında yayınlanan film özellikle oyuncu kadrosuyla olsun, filmin kurgusuyla olsun hâlen insanlar tarafından izleniliyor. Kutsal Örümcek filmi 2001 ve 2002 yıllarında yaşanan gerçek bir olaya dayanıyor. 

Konusu: 

Bir aile babası olan Saeed, kendine bir misyon edinerek yaşadığı Meşhed şehrinin sokaklarında çalışan hayat kadınları öldürmeye karar veriyor. Hayat kadınlarının öldürülmesiyle medyaya haber yayılıyor. Kimliğini gizleyen gazeteci kadın bu duyulan enformasyon hakkında bilgi toplayıp, haber hâline getirmeye çalışmasıyla olaylar medyanın ve hedef kitlenin ilgisini çekiyor. 

Karakterler; 

Saeed: İranlı bir aile babası. İnşaat işçiliğiyle uğraşıyor.  Aynı zamanda hayat kadınlarını öldüren katildir. Hayat kadınlarını öldürmekteki amacı halkın gözünde kahraman olmak ve medyada yer edinip kitleleri harekete geçirmektir. Medyada yer almayı başardı fakat mahkemede idam kararıyla hayatına son verildi. 

Rahimi: Tahranlı cesur, soğukkanlı bir gazetecidir. Meşhed’de hayat kadınlarının öldürülmesinin perde arkasını araştırmak için Meşhed’e gitti. Katili bulup yakalamak için hayat kadını kılığına girdi. Hayat kadını kılığına girmesiyle Rahimi katili buldu. Katili bulduktan sonra öldürülecekken kendini kurtarıyor. 

Fatima: Saeed’in eşidir. Hayatını eşine ve çocuklarına adayan bir kadındır. Kocası Saeed’in cinayetlerini öğrendi. Cinayetlerini öğrendikten sonra kocasını korumak için susmaya devam etti.

Film Puanım: 9/10

Elif Hilal Yıldız