Yemen’deki Husiler ‘Amerikan-İsrail casus hücresini’ tutukladıklarını açıkladı

Yemen’deki Husiler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran destekli grubun yaklaşık bir düzine Birleşmiş Milletler personelini gözaltına almasından birkaç gün sonra bir “Amerikan-İsrail casus hücresini” tutukladıklarını söyledi.

Husilerin istihbarat şefi Abdel Hakim Al Khaiwani’nin televizyonda yaptığı açıklamaya göre, iddia edilen hücrede Yemen’deki ABD büyükelçiliğinin eski personeli de vardı.

“Amerikan-İsrail casus hücresi, onlarca yıldır resmi ve gayri resmi kurumlarda düşman lehine casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürüttü.”

“Casusluk büyüsü üyeleri ve Amerikalı subaylar, sabotaj faaliyetlerini gerçekleştirmek için Amerikan büyükelçiliğindeki konumlarını istismar ettiler. Amerikan büyükelçiliği Sanaa’dan ayrıldıktan sonra… casus hücresinin üyeleri, uluslararası ve uluslararası güvenlik kisvesi altında sabotaj gündemlerini uygulamaya devam ettiler. BM kuruluşları.”

İsrail hükümeti yetkililerinin konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmaması nedeniyle BM de iddialar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. ABD Dışişleri Bakanlığı yorum talebine hemen yanıt vermedi.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, teşkilatın beş farklı BM teşkilatı ve BM’nin Yemen elçisi için çalışan 11 tutuklu personelinin serbest bırakılmasını sağlamak için çalıştığını söyledi.

Yemen’in uluslararası alanda tanınan hükümetinden Reuters’e konuşan üç yetkiliye göre, bir dizi baskında silahlı Husi istihbarat görevlileri, ABD tarafından finanse edilen demokrasi yanlısı grup Ulusal Demokratik Enstitü’nün üç çalışanını ve yerel bir insan hakları grubunun üç çalışanını gözaltına aldı. Cuma.

Husi Al Masirah TV, Telegram kanalında tutuklananlardan bazılarının itiraflarını gösterdiği iddia edilen bir dizi video yayınladı. Reuters videoları bağımsız olarak doğrulayamadı.

İran’ın yanında yer alan Husiler, Gazze savaşının ortasında Filistinlilerle dayanışma eylemleri olduğunu söyledikleri eylemlerle Kızıldeniz’deki gemilere saldırdı ve ABD ve İngiltere’den hava saldırıları düzenledi.
Son üç yıldır Sana’daki ABD büyükelçiliğinde çalışan yaklaşık 20 Yemenli çalışanı alıkoyuyorlar. Büyükelçilik 2014 yılında faaliyetlerini askıya almıştı.