İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki hava saldırısında iki kişi öldü

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki hava saldırısında iki kişi öldü

Lübnan devlet haber ajansı NNA Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cumartesi günü İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Aitaroun kasabasının eteklerine düzenlediği hava saldırısında iki kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, askerlerinin Aitaroun bölgesinde bir Hizbullah militanını tespit ettiğini ve kısa süre sonra bir İsrail uçağının bu kişiyi vuran bir hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

NNA, İsrail güçlerinin bir benzin istasyonundaki kafeyi hedef alan iki füze fırlattığını ve bunun tesise ve çevreye ciddi zarar verdiğini söyledi.

Lübnanlı silahlı grup Hizbullah, savaşçılarının İsrail’in kuzeyindeki Malkia’ya roket ateşleyerek misilleme yaptığını, ardından Falaq 2 roketlerini kullanarak kuzey İsrail’deki bir askeri komuta merkezine füze salvosu attığını söyledi.

Bir güvenlik kaynağı Reuters’e, daha önce Falaq 1’i kullanan grubun bu model roketleri ilk kez kullandığını söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) “güney Lübnan’daki Aitaroun bölgesinde bir Hizbullah teröristini tespit ettiği ve kısa bir süre sonra bir IAF uçağının teröristi vurduğu” belirtildi.

IDF Cumartesi günü yaptığı açıklamada, tankların daha önce Kfarkela bölgesindeki Hizbullah askeri yapısına ateş açmasının ardından jetlerin Khiam kasabası bölgesindeki altyapıyı da vurduğunu söyledi.

Gazze savaşına paralel olarak Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında yaşanan çatışmanın son günlerde yoğunlaşması, ağır silahlı düşmanlar arasında daha da geniş bir çatışmanın çıkabileceği endişelerini artırdı.

Hamas’ın müttefiki Hizbullah, saldırılarının Gazze’de İsrail bombardımanı altındaki Filistinlileri desteklemeyi amaçladığını söylüyor.

Hizbullah ile İsrail arasında 2006’daki savaştan bu yana yaşanan en kötü düşmanlık olan çatışmalar, on binlerce insanı sınırın her iki tarafındaki evlerinden kaçmak zorunda bıraktı.