İsrail tankları kasten onlarca Filistinlinin üzerinden geçti

İsrail tankları kasten onlarca Filistinlinin üzerinden geçti

Euro-Med İnsan Hakları gözlemcisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsrail askerleri Gazze’deki Filistinli sivilleri tanklar ve zırhlı araçlarla ezerek öldürüyor.

Bugün yayınlanan rapora göre, öldürülenlerden biri 29 Şubat’ta Gazze Şehri’nin Zeytun mahallesinde Filistinli bir adamdı.

Görgü tanıkları insan hakları gözlemcisine, adamın ellerinin kelepçelendiğini, soyulduğunu ve asfaltta ezilirken hayatta olduğunu söyledi.

İnsan hakları gözlemcisi, İsrail ordusu tarafından başka benzer olayların da gerçekleştirildiğini belirtti. 23 Ocak’ta bir İsrail tankı, Han Yunus’un Taiba Towers bölgesinde bir karavanda uyuyan Ghannam ailesi üyelerine kasten çarptı. Saldırıda baba ve büyük kızı hayatını kaybederken, geri kalan 3 çocuk ve eşi de yaralandı.

Olay, 13 yaşındaki kızı Amina tarafından da doğrulandı. Amina, babasının ve ablasının, tankların ailenin uyuduğu karavanın üzerinden defalarca geçmesi sonucu öldüğünü söyledi. Saldırı sonucunda Amina gözlerinin aldığı hasra yüzünden nereyse görme yetisini kaybedecekti.

Ağır araçlarla Filistinlilerin üzerinden geçmek, İsrail güçlerinin Gazze’de savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana kullandığı bir teknikti.

Euro-Med, 16 Aralık’ta buldozerlerin ve tankların, Kamal Adwan hastanesinin avlusunda çadırlarında yerlerinden edilmiş Filistinlileri ezdiğini belgeledi. Olay yerindeki ezilmiş ceset görüntülerinde, büyük bir zırhlı aracın üzerinden geçmeyle tutarlı izler açıkça görülüyor.

Bir kadın Euro-Med’e, ailesinin sığındığı çadırın üzerinden aniden bir tank geçtiğinde şok olduğunu söyledi. Aile, 20 Şubat’ta Han Yunus sahiline yakın bir yerde düzenlenen saldırıdan sağ kurtuldu. Geçtiğimiz hafta haklar grubunun başkanı Ramy Abdu, MEE’ye yüzlerce Filistinlinin İsrail tankları tarafından ezildiğine inandığını açıkladı.